Hvordan fungerer det?

Hvordan fungerer det?

Har du et design eller produkt du gjerne skulle ha produsert? Eller har du rett og slett hodet fullt av idéer du gjerne skulle satt ut i live, men mangler økonomien og kunnskapen til å utvikle din første prototype?

Vi kan tilby et moderne åpent verksted med digitale verktøy (laserkutter, CNC, 3D printer, elektro lab ++), inspirerende foredrag, uventede samarbeidspartnere, nettverksbygging og opplæring i prototyping og Digital Fabrication.

Hva er det?

Verkstedet er et åpent fellesverksted som tilbyr tilgang til en kombinert co-working space og fablab verksted. Åpningstiden er man-lørdag og alltid bemannet.

Vårt mål er å skape et miljø hvor designere, ingeniører, studenter og ”maker’s” kan bruke felles fasiliteter til digital fabrication, som innebærer design, utvikling og fabrikering av egne prototyper – fra idé til ferdig prototype.

Grunnidéen er bygget på å kunne sette sine ideér ut i live uten å behøve finansiering eller lange tidkrevende prosesser.

Verkstedet vil, i tillegg til å tilby generell opplæring av maskiner og programvare, også etablere en materialbutikk for å legge til rette for mest effektiv bruk og lave kostnader.

Hvem er det for?

STUDENTER 

UNGDOMSKOLE, VIDEREGÅENDE, HØYSKOLE/UNIVERSITET

INDUSTRI 

(INDUSTRIDESIGN, MØBELDESIGN, INTERIØRDESIGN, INTERAKSJONDESIGN, COMPUTER SCIENCE, GRAFISK DESIGN, ARKITEKTUR, INGENIØRER ETC.)

”MAKERS” 

ALLE SOM BRENNER FOR INNOVASJON OG HÅNDTVERK

Kan alle få adgang?

FabLab er basert på ”shared space” modellen, hvor alle over 18 år kan få tilgang til fasilitetene. Konseptet er medlemsbasert og brukere kan velge mellom forskjellige typer medlemskap etter hva som passer deres behov.