Om oss

HVEM ER VI?

 

Verket FabLab er et privat initiert prosjekt, som blant annet har fått tilskudd fra Innovasjon Norge og Østfold Fylkeskommune. Verkstedet er et medlemsbasert fellesverksted som har fokus på Digital Fabrication og prototyping, men som også tilbyr undervisning, opplæring og småskala produksjon. Verkstedet er på mange måter en digitalisert sløydsal, og er åpent for alle som har behov og interesse for å lære seg ny teknologi uten å måtte inneha spesifikk bakgrunn eller kvalifikasjoner.

 

FabLab er en internasjonal organisasjon som er tilknyttet MIT, med over 600 lab’er rundt omkring i verden. Verket FabLab kommer blant annet f.o.m Januar 2017 til å tilby Fab Academy, som er et 5mnd  distribuert forskningsprogram i Digital Fabrication fra FabFoundation, undervist av Neil Gershenfeld, (prof. ved Massachusets institute of technology).
"The masterclass is led by Neil Gershenfeld (prof. at MIT), Director of the FabAcademy Program"
Målet for prosjektet er å bygge opp et tverrfaglig miljø, med mennesker fra alle aldre og bakgrunner - for å skape synergier, kreativitet og utveksling av kunnskap.

 

Digital modelling og fabrication er en prosess som knytter sammen idé/design og produksjon gjennom bruk av forskjellige teknologier (mikrokontrollere, 3d printing, laserkutting, CNC). Hvor man før måtte lage/bygge for hånd, kan man nå tegne idéen på PC ved hjelp av gratis programvare, og et par timer senere ha kuttet/frest/printet ut det man har tegnet - med millimeters presisjon. Ved å tilgjengeliggjøre for allmennheten teknologi som tidligere har vært forbeholdt industrien, legger man til rette for en hel ny måte å jobbe idéutvikling. Prosessen fra idé til ferdig prototype som før ville tatt mange mnd.og ha høy økonomisk risiko kan nå realiseres på én uke innenfor rimelige kostnader og gi en helt ny og realistisk innsikt i utviklingsprosessen.

 

Selv om verkstedet er helt i startfasen og hadde sin offisielle åpning i begynnelsen av November 2016, har vi allerede kommet i gang med aktiviteter som kurs i elektronikk prototyping og 3D modellering, opplæring i laserkutting og 3D printing, og hjelp til produksjon av prototyper for oppstartsbedrifter.

 

Vi er også allerede i et samarbeid med Kodeklubben Moss, med støtte fra både Tekna og NITO, og Kunnskapstrening IT - for å få fokus på programmering i skolen og for å legge grunnlaget for videre utforskning innen physical computing (ta koden ut i den fysiske verden).

 

Våre håp og planer for FabLab’en er at den skal bli et viktig og integrert bidrag innenfor skole og utdanning, og å være et nyttig verktøy for idé og produkt realisering for både privatpersoner og industri.

Les mer

 

HAR DU LYST

HAR DU LOV

Folk og FE

Vi begynner å bli en fin liten eklektisk gjeng - har du noen spørsmål, ta gjerne kontakt!

Hva kan vi hjelpe deg med?

Vi finner en løsning på det meste!
En FabLab dekker svært mange områder, og våre kunder er like forskjellige som innholdet. Er du på utkikk etter et passende og inspirerende kurslokale, eller er det noe du trenger å få laget - send oss gjerne en forespørsel!

Kunder sier

om oss