B R O D E R I N G ! ! !

Nå var det på tide å lære seg broderingsmaskinen!
Jeg valgte dette herlige motivet tegnet av kunster Hiller Goddspeed

Jeg importerte bildet inn programmet "Inkscape", hvor jeg vektoriserte bildet før jeg lagret det som svg-fil.

Deretter åpnet jeg filen i "Adobe Illustrator" og lagret det som en .AI fil, versjon CS
(Jeg har funnet at det er denne typen fil og versjon broderingsprogrammet jobber best med siden det er ganske gammelt)

Her åpnet jeg filen i programmet "Wilcom Embroidery studio". Etter å ha gjort noen endringer på størrelse var det på tide å brodere et prøvestykke.

 


Først måtte jeg legge motivet over på minnepinne som .DST- fil og legge dette inn på borderingsmaskinen. Jeg måtte finne fram til filen på maskinen, passe på at stoffet og hoopen var stort nok for hele broderiet, og sette inn riktige fargeinnstillinger.


Jeg hadde et problem da det gikk tom for undertråd, men etter å ha lært meg hvordan man skifter tråden på broderingsmaskinen gikk det bedre. Prøvestykket ble ganske bra. Maskinen jobber best med stive, tykke stofftyper.


Etter å ha sett hvordan prøvestykket ble, gjorde jeg små endringer på fargen, hatten og ansiktet. Jeg endret størrelsen på motivet til 12x8cm.

Nå skullet det broderes på t-skjorte. Jeg strøk på et stoff kalt fliselin på baksiden av det tynne stoffet på t-skjorta, slik at det ikke skulle bevege seg for mye mens maskinen broderte.

Da den grønne hoopen man har rund stoffet var satt på riktig og stykket var satt under nålen gjentok jeg samme prosedyre på maskinen som ved prøvestykket og trykket på den store grønne start-knappen!

Det gikk strålende fram til den hvite tråden ble brukt. Den røk uten å brodere, så viste det seg at overtråden var tredd i feil! Etter å ha tredd den i på nytt gikk maskinen igjen som den skulle resten av veien.


Sånn ble det ferdige resultatet! kjempefornøyd med å ha brodert denne helt selv!
Skal prøve å brodere flere motiv en annen gang.

Synnøve :-)

Jeg har hatt lyst til å lage en ramme lenge å måtte så klart fylle den med noe...

Da har jeg gravert ut våpenskjoldene til de ulike husene fra Harry Potter!
Klikk for å se resultatet!

15 nåler / farger

Comments are closed.